Kyjevský restauratér učí Ukrajince chodit na české pivo. Nejradši má Podkováň

Jenže nejsme v Česku, ale v prvním patře panelákové budovy v širším centru Kyjeva, nedaleko známé Kyjevsko-Pečerské Lavry.

Jak je uvedeno na portále Hn.ihned.cz, čtyřicetiletý bohém Jurij Semjonov si oblíbil i s kamarády české pivo. A aby za ním nemuseli jezdit stovky kilometrů, otevřel si v Kyjevě a Oděse hospody, kde čepuje Podkováň nebo Krušovice. Dát si můžete i guláš.

Člověk by si mohl připadat jako v klasické české restauraci. Černé trámy na stropě, dřevěné obložení, baňaté půllitry na stolech a z reproduktorů skupina Buty zpívá "Nad stádem koní". Jenže nejsme v Česku, ale v prvním patře panelákové budovy v širším centru Kyjeva, nedaleko známé Kyjevsko-Pečerské Lavry.

"Není to špatné, že? Každý český známý říká, že mu to připomíná nějakou jeho oblíbenou hospodu, ale ve skutečnosti je to takový můj ideál české restaurace," říká majitel restaurace U Chromého Paula Jurij Semjonov. "Naším heslem je ,Česká pohoda bez přestávek'," vysvětluje.

Více čtěte na http://life.ihned.cz/c1-61473370-kyjevsky-restaurater-uci-ukrajince-chodit-na-ceske-pivo.
22. 12. 2013  Hn.ihned.cz, Ondřej Soukup

Unian

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace