Ocenění za nejlepší a nejhorší počiny v oblasti migrace a integrace cizinců v ČR

Cenu Osina 2011 za nejhorší počin v oblasti migrace a integrace cizinců získalo Ministerstvo vnitraČR za stanovení vysokých správních poplatků pro získání povinných biometrických průkazů pro cizince ze třetích zemí...

Občanské sdružení Centrum pro integraci cizinců (CIC) vyhlásilo cenu Naděžda Osina 2011 za nejlepší a nejhorší počiny v oblasti migrace a integrace cizinců za uplynulý rok.
Cílem ankety Naděžda Osina je přiblížit téma migrace a integrace cizinců v České Republice široké veřejnosti. Vybrané počiny v obou anketách byly nominovány lidmi z neziskového sektoru i širší veřejnosti.

Cenu Naděžda 2011 za nejlepší počin v oblasti migrace a integrace cizinců získala Iniciativa za práva pracovních migrantů a migrantek za organizaci „Kampaně za stromkaře", která různými akcemi upozornila na vykořisťování pracovních migrantů společnostmi provádějícími zakázky pro Lesy ČR.

Na kampani se podílely i další organizace, např. "Iniciativa Ne rasismu!".

Cenu Osina 2011 za nejhorší počin v oblasti migrace a integrace cizinců získalo Ministerstvo vnitraČR za stanovení vysokých správních poplatků pro získání povinných biometrických průkazů pro cizince ze třetích zemí (Poplatek za povinný biometrický průkaz pro cizince ze třetích zemí (2500 Kč v roce 2011) není srovnatelný s platbou, kterou platí čeští občané např. za vystavení biometrického pasu (600 Kč v roce 2011).

Centrum pro integraci cizinců (CIC) je občanské sdružení zaměřené na podporu začleňování imigrantů do společnosti.

Více informací o nominacích i organizaci najdete na www.cicpraha.org.

Kontaktní osoba:

Alena Felcmanová
Centrum pro integraci cizinců, o. s.
Tel: +420 222 360 834
osina@cicpraha.org

Organizace:
Centrum pro integraci cizinců, o. s.
Kubelíkova 55
130 00 Praha 3 - Žižkov

Tel.:
Poradenství: +420 222 360 452
Vzdělávání: +420 222 360 834

info@cicpraha.org
www.cicpraha.org

 

 

 

Zpět

Unian

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace